Tekstschrijven

        Wat ik voor u kan betekenen

Naast tekstschrijver, ben ik freelance correspondente. Al sinds 2009 interview en fotografeer ik particulieren en ondernemers. Goed luisteren, ook tussen de regels door, levert een schat aan informatie op, die ik verpak in een sprekende tekst.
Het verhaal komt daardoor tot leven, soms tot grote ontroering van de geïnterviewde(n) én de lezers.
“Het is de spijker op z’n kop, zo mooi had ik het zelf nooit kunnen verwoorden”,
hoor ik regelmatig. Dan weet ik: missie geslaagd!

     (web)tekst schrijven

Zakelijk is heel wat
anders dan afstandelijk


Voor ondernemingen schrijf ik teksten die helder en informatief zijn en tegelijkertijd warmte en karakter
uitstralen.
De boodschap moet u als ondernemer weerspiegelen en uw identiteit uitdragen. De producten of diensten die aangeprezen worden zijn immers zelden uniek, de personen erachter wel!
Al vanaf 2009 schrijf ik promotionele artikelen en persberichten voor bedrijven. Uw passie giet ik in een pakkende tekst zodat die bij de lezers binnenkomt en resultaat genereert.
Benieuwd naar een voorbeeld? Klik dan hier.

Daarnaast houd ik me bezig met de tekstoptimalisatie van uw website. Deze moet helder, origineel en goed te vinden zijn. Bovendien moet de inhoud vertrouwen wekken. Dat vraagt om een persoonlijke ‘touch’. Ik zorg ervoor dat uw onderneming en uw producten/diensten online tot de verbeelding spreken en een gezicht krijgen.

corrigeren – redigeren

Een eerste indruk maak
je maar één keer


Grammaticale of spelfouten in presentaties, artikelen, flyers, cursusmateriaal of manuscripten zijn bijzonder vervelend en
kunnen grote gevolgen hebben. Ze leiden af van de inhoud en maken de tekst soms onbegrijpelijk. Bovendien laat u een niet al te best visitekaartje achter bij uw lezers. Om dat te voorkomen, lees ik graag uw teksten kritisch door.

Redigeren/herschrijven gaat een stapje verder. Wanneer zinnen niet lekker lopen of de volgorde niet klopt, komt uw boodschap niet over. Ook de woordkeuze is bepalend voor de zeggingskracht van de tekst. Ik zorg ervoor dat uw teksten logisch in elkaar steken, prettig leesbaar zijn en krachtiger worden.

Voor het corrigeren, vraag ik € 0,03 per woord, met een minimum van € 50 exclusief BTW.
Voor redigeren reken ik een uurtarief van € 45, exclusief BTW.