Over mij als woorddienstbegeleider

Eigenlijk draait het niet om mij, maar om u en uw dierbare die u net heeft verloren. Binnenkort vindt de afscheidsdienst plaats en is het fysieke afscheid definitief. Een moeilijk en vaak emotioneel moment. Des te belangrijk is het dat u een goed gevoel heeft bij degene die de afscheidsdienst inhoudelijk gestalte gaat geven. Omdat ik die dankbare taak graag op me neem, stel ik me in het kort aan u voor, zodat u zich een beeld van mij kunt vormen.

Ik ben geboren in 1969, heb een gezin en werk daarnaast al heel lang als tekstschrijfster. Ook heb ik duizenden mensen
geïnterviewd in de periode dat ik als correspondent voor de plaatselijke kranten werkte. Dat waren stuk voor stuk mooie
gesprekken die gestoeld waren op vertrouwen, integriteit en respect. Eigenlijk heb ik mezelf nooit als een journalist beschouwd, maar veel meer als een verhalenverteller.

Altijd al heb ik een zesde zintuig gehad als het gaat om het aanvoelen van anderen. In de loop der jaren is dat vermogen
alleen maar versterkt. Dat stelt mij in staat om het verhaal van uw overleden dierbare treffend, met gevoel en bezieling onder woorden te brengen, ook als u het moeilijk vindt om (over hem of haar) te praten.

Waarom ik dit werk ben gaan doen?
Veel te vroeg heb ik afscheid moeten nemen van een aantal familieleden. Aan mijn grote verdriet hierover heb ik uiting kunnen geven door over hen te spreken tijdens de uitvaart. Het bleek een stap in de verwerking van het verlies. Bovendien kreeg ik er zoveel positieve respons op dat het mij niet alleen hielp, maar ook aan het denken zette: wat als ik dit voor anderen kan doen? Ik besloot mijn hart te volgen en het tekstschrijverschap een nieuwe invulling gegeven. In dit vak kan ik een verschil maken op een moment waarop elke vorm van steun en troost belangrijk is. Ik vind het een voorrecht om daarin een bijdrage te mogen
leveren.