Allereerst dat ik naar u luister. Naar herinneringen, anekdotes en het levensverhaal van uw overleden dierbare. Daar nemen we een paar uur de tijd voor. Vaak gaat dit gepaard met een lach en een traan. Het mag er allemaal zijn. Door de vragen die ik stel en de informatie die ik daaruit vergaar, ontstaat bij mij een helder beeld van wie uw overleden naaste was en wat hij of zij voor u en anderen betekend heeft.
Op basis daarvan schrijf ik een warm, persoonlijk en vloeiend verhaal dat tijdens de uitvaart, tussen muziek- en
beeldfragmenten door, uitgesproken wordt. We bespreken dan ook of en wie er nog meer willen spreken tijdens de dienst. Een tekst schrijven en die door mij voor laten lezen, kan natuurlijk ook.
Tevens bespreken we de muziekkeuze en of u beeldmateriaal wilt laten vertonen. Misschien zijn er wel rituelen waar u waarde
aan hecht, zoals het aansteken van kaarsen. Uiteindelijk ontstaat er een compleet script dat u desgewenst vooraf in mag zien. Voor de één is dat wel prettig omdat het de grootste spanning voorafgaand aan de afscheidsdienst wegneemt, de ander wil dat stuk juist liever loslaten.

Het verdriet om uw verlies kan ik niet wegnemen, wel beloof ik dat ik er alles aan doe om de afscheidsdienst zodanig vorm te geven, dat u er met een goed gevoel op terug kunt zien en er troost uit kunt putten.

Wilt u wat meer over mij weten? Klik dan hier.