Onder de aandacht

Een artikel in De Gazet van Roosendaal – 21 december 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In De Krant (regio Wouw) is op 1 december een artikel opgenomen

Els Rommers brengt tweede boek uit

Een klein half jaar geleden bracht de Roosendaalse Els Rommers haar debuutroman Icea uit. Inmiddels is ook een tweede boek van haar hand verschenen. ‘De Kroon van Trevon’ is het spannende vervolg op ‘Schreeuw van de Vuurvogel’. “Toen het eerste deel van Icea uitkwam, hoopte ik uiteraard dat het goed ontvangen zou worden”, vertelt de schrijfster. “Dat de reacties zó lovend zouden zijn, daar kon ik op voorhand alleen maar van dromen. Wat ik steeds terug hoor is dat de hoofdpersoon uit mijn verhaal de harten raakt van de lezers. Icea is een jonge vrouw die in letterlijke en figuurlijke zin een zoektocht onderneemt om te ontsnappen aan het leven dat ze voorbestemd is te leiden. Onderweg moeten de nodige mysteries opgelost worden. Daarbij wordt ze noodgedwongen geholpen door een man die haar vanwege haar afkomst verfoeit, maar de aantrekkingskracht tussen hen laat zich maar moeilijk negeren. Er zit volop diepgang in, maar doordat Icea’s ervaringen in een avontuurlijk en romantisch jasje zijn gestoken, is het geen beladen, zwaar boekwerk geworden. Hoewel”, lacht Els, “de romans zijn wel dik. Tezamen vormen ze maar liefst 1000 pagina’s leesvoer, maar ze lezen echt heel snel”, belooft ze. “Zelfs diegenen die het moeilijk vinden om een boek op te pakken, vlogen er doorheen. Waar de ene Icea als een avonturenroman bestempelt, noemt de ander het een sprookje. Het geeft maar aan dat het boek moeilijk in een vakje te stoppen is en stiekem vind ik dat wel leuk. Dat klopt namelijk helemaal met waar Icea voor staat.” Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.elsrommers.nl voor meer informatie. Het boek is verkrijgbaar bij de vestigingen van kantoorboekhandel Blz. en Het Verboden Rijk in Roosendaal en bij Novy Heshof in Oud Gastel. Bovendien is het op internet te bestellen via www.boekenbestellen.nl.

Klik hier voor De Krant regio Wouw 1 december 2016


In de Halderbergse bode van 23 november en de Roosendaalse bode van 16 november een artikel over het 2e deel van IceaEen radiointerview bij ZuidWestFM in Bergen op Zoom op 16 september 2016

Beluister het interview hier van minuut 16:33 tot 19:33.


Een halve pagina in De Gazet van Roosendaal – 22 juni 2016

IMG_0102


Ook in de Halderbergse bode van 15 juni en de Roosendaalse bode van 19 juni is aandacht besteed aan Icea

Klik hier voor de webversie van dit artikel


In De Krant (regio Wouw) is op 16 juni een artikel opgenomen

Roosendaalse debutante schrijft spannende avonturenroman

Roosendaal – Al jarenlang werkt Els Rommers als freelance correspondente voor diverse weekbladen, maar nu is ze aan een geheel nieuw avontuur begonnen: het schrijven van een roman.

“Lezen en schrijven zijn mijn grootste passies”, vertelt Els Rommers. “Misschien is een boek schrijven dan een logische stap, maar toch ben ik hier niet met een vooropgezet plan aan begonnen. Zo’n anderhalf jaar geleden plopte er een idee bij me op en toen ik dat maar niet uit mijn hoofd kreeg, ben ik er eens voor gaan zitten. Zodra ik de eerste zinnen aan mijn pc toevertrouwde, begon er als het ware een film voor mijn ogen af te draaien. Iedere dag en soms zelfs ’s nachts was ik bezig met het uitwerken van die beelden. Voor ik het wist, had ik een complete avonturenroman in twee delen geschreven. Ik heb het door anderen laten beoordelen en die waren eensgezind in hun mening: ik moest het uitgeven. En dat heb ik gedaan. De twee boeken samen heb ik Icea genoemd, naar mijn hoofdpersonage. De subtitel van het eerste deel luidt ‘Schreeuw van de Vuurvogel’. Het verhaal neemt je mee naar een weliswaar herkenbare, maar toch totaal andere wereld, waardoor je even alles om je heen kan vergeten. Het zit vol onverwachte wendingen, spanning en romantiek. Icea moet een hoop mysteries ontrafelen. De zoektocht die ze hiertoe onderneemt, brengt haar niet alleen dichter bij de waarheid maar ook bij zichzelf. Thema’s als jaloezie, hebzucht, familiebanden en de liefde komen in een origineel jasje voorbij. Door middel van levendige dialogen, leert de lezer de personages steeds beter kennen en krijgt het verhaal diepgang. Icea, Schreeuw van de Vuurvogel (ISBN-nummer 9789492475077) is te koop voor € 19,95 bij diverse boekhandels in Roosendaal en via mijn site www.elsrommers.nl. Het tweede en afsluitende deel volgt later dit jaar.”

Klik hier voor De Krant regio Wouw 16 juni 2016