Boeken: Icea

 

"Na jarenlang verhalen voor en over anderen opgetekend te hebben, was het tijd om mijn eigen boek te schrijven. Samen met mijn hoofdpersonage Icea heb ik een intensieve reis achter de rug. Mijn ideeën en emoties heb ik met haar gedeeld en soms zelfs aan haar opgedrongen. Toch werd ze nimmer een kopie van mij -was ik maar zo dapper als zij!- en naarmate zij groeide in haar rol, liet ik haar stukje bij beetje los. Nu is Icea klaar om zonder mij haar tocht voort te zetten. Mocht ze op jouw pad komen, hoop ik dat je haar net zo in je hart sluit als ik heb gedaan."
Els Rommers

Lees hieronder over het verhaal en het schrijven van Icea en bekijk de recensies van de lezers.


Over deel 1 - Icea, Schreeuw van de Vuurvogel

Icea, troonopvolgster van Icenia, zou in theorie een sprookjesleven kunnen leiden, maar in de praktijk ervaart ze haar bestaan als eenzaam en kil. Een bijzondere ontmoeting met een waarzegster maakt duidelijk dat er zaken angstvallig voor haar worden verzwegen. Hierdoor komt de toch al gespannen relatie met haar ouders nog meer onder druk te staan en besluit ze naar het zuiden te vluchten. Maar voor ze haar plannen kan uitvoeren, wordt ze ontvoerd door iemand die er zeker van wil zijn dat ze voorgoed van het toneel verdwijnt. Ze wordt als prooi voor de wilde dieren achtergelaten in de Hel, het ijskoude gebied dat dienst doet als ballingsoord voor overtreders van de wet. Naar verluidt, vindt iedereen daar de dood. Maar tegen alle verwachtingen in weet Icea de eerste nacht te overleven. De volgende dag ontdekt ze dat de Hel vol verrassingen zit en dat niets is wat het lijkt.

In deel één van deze tweedelige spannende en romantische avonturenroman probeert Icea de vele mysteries die zich aandienen, te ontrafelen. Ze krijgt daarbij hulp van Aiden, tot wie ze zich aangetrokken voelt, maar die een wrok tegen haar koestert vanwege haar afkomst. Terwijl de spanning tussen hen oploopt, komen ze steeds dichter bij de waarheid.


Over deel 2 - Icea, De Kroon van Trevon

De toekomst van velen hangt af van het welslagen van de missie van Icea en Aiden. Samen varen ze terug naar het koude continent waar beiden zijn opgegroeid om te verhoeden dat hun ergste vijand de macht grijpt. Een hevige zeestorm gooit echter roet in het eten. Ongeveer halverwege de reis wordt hun vissersboot opgeslokt door de woeste golven.
Als Icea bij bewustzijn komt, blijken Aiden en zij aangespoeld te zijn op een bergeiland, waar ze het bestaan niet van wisten. Van hun boot is weinig meer over en Aiden is zwaargewond. Terwijl Icea elke dag iets meer herstelt, nemen de overlevingskansen van Aiden langzaam maar zeker af.
Niet alleen dreigt Icea de liefde van haar leven te verliezen, daarnaast vraagt ze zich af of ze het eiland, dat opmerkelijke bewoners blijkt te huisvesten, ooit nog zal kunnen verlaten.

De Kroon van Trevon is het spannende vervolg op het eerder verschenen Schreeuw van de Vuurvogel.kroon-van-trevon-2016-10-01Over het schrijven van Icea

Lang geleden heb ik eens een reclamespotje gezien waarin ijs en vuur, gesymboliseerd door een jonge, knappe vrouw en dito man, elkaar bevochten. Uiteraard voelden ze zich tot elkaar aangetrokken en aan het einde kwam de stoom eraf! Om de één of andere reden was deze betreffende clip ergens in mijn geheugen blijven hangen en plopte deze spontaan op toen mijn kinderen me vroegen een verhaaltje te vertellen. Mijn fantasie werd meteen geprikkeld. Ik begon te vertellen over een prinses die…. Afin, lees dat zelf maar in Icea.

Het verhaal liet me niet meer los en uiteindelijk besloot ik mijn ideeën toe te vertrouwen aan mijn PC. Zodra ik begon te typen, drongen de beelden zich als een niet te stuiten vloedstroom aan me op. Schrijven werd pure noodzaak, een urgentie die ik nog nooit eerder had ervaren en waaraan ik simpelweg moest toegeven.
Al snel werd ik verliefd op het verhaal en vooral ook op mijn hoofdpersonages. Ik sloot ze in mijn hart. Hen bedeelde ik karaktereigenschappen toe die ik zelf heb of juist ontbeer. Daarmee te experimenteren opende voor mij een nieuwe wereld. Niet beperkt door de kaders van de realiteit, waren de mogelijkheden eindeloos.

Toen Icea in haar ruwe vorm af was, wist ik dat ik nog een stap verder wilde gaan. Ik zou het uit gaan geven. Een enorme drempel die ik moest nemen, want dit product was aan mijn geest ontsproten en door mijn fantasieën publiek te maken, voelde ik me kwetsbaar. Ieder woord heb ik tientallen malen gewikt en gewogen, herlezen en in sommige gevallen herschreven. Alle details in het verhaal moesten kloppen. Het was immers niet meer alleen voor mij bestemd. Aan het einde van de rit had ik maar liefst 1000 pagina’s aan leesvoer geproduceerd en besloot ik Icea in twee delen op te splitsen.

Het schrijfproces, dat ruim twee jaar in beslag genomen heeft, bracht een rollercoaster aan emoties teweeg. Ik ervoer het als wreed en verslavend lekker tegelijk. Het ene moment droomde ik van een toekomst als een gevierd auteur, terwijl het andere moment twijfel en wanhoop aan mij knaagden. Adrenaline en uitputting lagen altijd op de loer en vaak kon ik ze niet van elkaar onderscheiden. Niet alleen overdag, maar ook ’s nachts bleven de ideeën zich aandienen. Alle pogingen om mijn hoofd stil te krijgen waren zinloos. Beter kon ik maar uit bed gaan en mijn computer opstarten. Daar zat ik dan in het pikkedonker. Maar nooit was ik alleen. Altijd was Icea bij me. Zij kon alles aan en ik dus ook.

Icea is niet met voorbedachten rade geschreven. Ze is geboren uit een vluchtige herinnering, maar verworden tot een tastbaar en wezenlijk onderdeel van mijn leven. Dat is de magie van het leven. Wonderen hoeven niet groots te zijn. Vaak zien we ze over het hoofd, omdat ze zo klein zijn. Maar ze zijn er wel. Als je ze maar wil zien…

Heel blij ben ik met alle recensies die je hieronder kunt lezen.
Ben je benieuwd naar alle publiciteit rondom Icea? Klik dan hier.

35 Antwoorden op “Boeken: Icea”

 1. Ineke Bericht auteur

  Je tweede boek uit, erg genoten. Daarvoor m’n dank. Je pakt het en je wil het niet meer loslaten! Voor mij zijn het echte mensen geworden. Dankjewel voor heel veel leesplezier.
  Ik hoop dat er nog een derde boek in je hoofd mag komen!!

 2. Stephanie Bericht auteur

  Wat een heerlijk vervolg weer!! Het is dat ik nog moest werken en andere
  verplichtingen tussendoor had, maar elk gestolen momentje werd ik weer
  meegesleept in het verhaal van Icea. Gedetailleerd beschreven zodat ik mij
  er een levendige voorstelling van kon maken. Eigenlijk heel jammer dat het
  boek nu alweer uit is. Wat een geweldig boek!!

 3. Yvonne Bericht auteur

  Wat een schitterend boek weer Els. Met recht een meesterwerk!!! Je mag super trots zijn op jouw gave als schrijfster en je talent om de lezer wederom van de eerste tot de laatste bladzijde te boeien met jouw meeslepende schrijfstijl. Respect!

 4. Trees Bericht auteur

  Ik vind je boek prachtig, het zou van mij verfilmd mogen, weet zeker dat het een prachtige film zou worden.

 5. Thom Bericht auteur

  Jouw dikke pil hebben we ingepakt om mee te nemen op vakantie want dan zouden we tijd hebben het te lezen. Mijn eerste idee was er serieus in te duiken omdat jij de auteur bent terwijl, afgaande op de tekst aan de achterzijde, de inhoud me niet direct aansprak.
  Nu blijkt dat ik het in drie dagen gelezen heb en dat ik het jammer vind dat het uit is! Deel 2 zal ik zeker aanschaffen! Knap, reuze knap zelfs dat je één verhaal schrijft wat boeiend blijft tot het einde aan toe! Meestal lopen er 2 of 3 verhaallijnen door elkaar heen maar daar is hier geen sprake van! Des te knapper van je het zó schreef dat ik het moeilijk naast me neer kon leggen. Chapeau oftewel Sombrero!!

 6. José Bericht auteur

  Wederom heb ik genoten van je 2e boek.
  Ga vooral door met schrijven je hebt echt talent!

 7. Kim Bericht auteur

  Ik heb en ben nog steeds aan het genieten van je boek. In eerste instantie
  was ik op het verkeerde been gezet door de voorkant van het boek en het
  woordje hel. Ik dacht dit is weer zo’n verhaal waar er de afgelopen jaren al
  zoveel van geschreven zijn waar ik overigens ook van geniet hoor. Maar dit
  boek super eindelijk weer een schrijfster dat direct een vrouwelijk
  hoofdpersoon als sterk neer durft te zetten en niet een die over alles
  twijfelt en op het eind stoer wordt. Nee Icea is meteen al een vrouw die
  weet wat ze wil en erop af gaat. Ik moet nog een paar bladzijden maar wil
  gewoon niet verder lezen omdat ik weet dat het er dan op zit en ik nog iets
  langer wil genieten. Ik kijk dan ook uit naar het tweede deel en zoals ik
  begrepen heb het laatste enerzijds blij dat het niet weer een serie is dat
  20 delen telt en anderzijds triest omdat we dan afscheid moeten gaan nemen
  van Icea en Aiden.

 8. Stephanie Bericht auteur

  Een tijd geleden was ik al begonnen aan je boek. Door drukte bleef het boek
  liggen en kwam ik er niet aan toe, maar hij had me wel al gepakt en bleef aan
  me trekken om verder gelezen te worden. Dat heb ik niet vaak met boeken.
  Eenmaal los gelaten dan pak ik vaak de draad niet meer op. Zo liggen er nog
  wel een aantal half gelezen boeken op de plank.
  Nu toch in 3 dagen uit gelezen! Wat een fantastisch boek!! Het leest
  makkelijk weg en je wordt meegezogen in het verhaal. Kan niet wachten tot
  deel II uitkomt. Hopelijk duurt dat niet lang meer.

 9. Jolanda Bericht auteur

  Toen ik hoorde dat je een boek had geschreven, heb ik in mijn enthousiasme
  geroepen dat ik het natuurlijk wilde lezen, om me de dagen erna af te vragen
  hoe ik het boek ooit uit zou lezen.
  De afgelopen 15 jaar had ik namelijk geen boek meer gelezen, laat staan dat
  ik even een boek van 502 pagina’s uit zou lezen.
  Het was dan ook even wennen om eraan te beginnen, net als aan je woordkeuze,
  want Els de schrijfster gebruikt soms andere woorden dan de Els die ik ken.
  Het begin van het boek met de beschrijving van de hoofdpersonen was voor mij
  even langdradig, maar het duurde niet lang tot het verhaal me greep. Het
  lezen ging steeds sneller en voor ik het wist had ik het boek uit. Zonder
  dat ik iets van het verhaal wil verklappen, vroeg ik me in het begin af wie
  Icea nu echt was en waarom ze zich niet thuis voelde. Ik hou namelijk van
  detectives en raadsels. Heerlijk dus om in het begin van het boek al te
  proberen het raadsel te ontrafelen en er gaande weg achter te komen of ik
  wel of niet gelijk had.
  Ik heb genoten van je boek, ben hartstikke trots op je dat je je droom hebt
  waargemaakt en kijk uit naar het vervolg. Want nu Icea in mijn hart zit, wil
  ik graag weten hoe het verder met haar zal gaan.

 10. Ciska Bericht auteur

  Vanuit liefde is Icea geboren (dat lees je tussen alle letters door!), jij
  hebt haar leven met mij willen delen en ik heb Icea in mijn hart omarmd.
  Dank daarvoor. Ik verheug me er enorm op om haar levensweg in deel 2 te
  mogen vergezellen. Al lezende reis je echt met Icea mee. Icea ontroert je,
  ze straalt kracht uit, ze is wijs, ze is vol passie, en heeft een warm hart!
  Dat voelt fijn. Je gaat van haar houden. Een zéér waardevol boek, een
  aanrader voor iedereen!

 11. Sandra Bericht auteur

  Icea, Schreeuw van de Vuurvogel pakte me vanaf de eerste zin al omdat het
  verhaal zo vloeiend loopt en leest, net alsof de schrijfster nooit iets
  anders gedaan heeft. Daarin herken ik een goede auteur. Dan is er nog iets,
  de combinatie van spanning, avontuur, sprookje en romantiek loopt als een
  rode draad door dit verhaal waardoor het blijft boeien en een breed publiek
  zal trekken. Heel erg knap gedaan Els en bedankt voor zoveel moois in deze
  warrige tijden.

 12. Erica Bericht auteur

  Ik kreeg het boek te leen van een goede vriendin en was direct verkocht. Het
  boek neemt je direct mee in de wereld van Icea. Ik kon me goed haar positie
  voorstellen en leefde helemaal met haar mee. Het koste me moeite om het boek
  weg te leggen, ik wilde het het liefst direct uitlezen. Ik wacht met
  spanning op het vervolg en hoop dan snel verder te kunnen lezen over haar
  avonturen.

 13. Jose Bericht auteur

  Je boek kreeg ik via mijn moeder in handen. Het was spannend en boeiend
  genoeg om het niet al te lang te laten liggen. Je schets het leven van Icea
  op een bijzondere manier, gezien door de ogen van een achttienjarig meisje.
  Een mooi verhaal om te lezen met fraaie sfeerbeschrijvingen. Ben zeer
  benieuwd naar het tweede deel.

 14. Jacqueline Bericht auteur

  Kreeg het boek van een goede vriendin van mij en buurvrouw van jou. Toen ik
  de achterkant las dacht ik “dit boek zou ik nooit gekozen hebben”, maar haar
  enthousiasme maakte me nieuwsgierig. In de vakantie het boek in een week uit
  gelezen. Wat een prachtig verhaal. Ik kijk nu al uit naar deel 2!

 15. Dineke Bericht auteur

  Wat een heerlijke schrijfstijl, spannend en beeldend! Icea is zó
  ‘binnengekomen’ dat ik ze graag wil blijven volgen.

 16. Annie Bericht auteur

  Els, wat een mooi verhaal heb je bedacht.Ik heb genoten van je boek,ik had het met een week uit.Kijk uit naar het tweede deel.

 17. Hennie Bericht auteur

  Het is een boek waarin je begint en het graag achter elkaar uitleest. Je
  verplaatst jezelf mee in het verhaal. Ik ben benieuwd naar het tweede deel.
  Prachtig geschreven.

 18. Angela Bericht auteur

  Fantasie-avonturen roman met pakkende verhaallijn.
  De intriges hebben soms een verrassende wending waardoor je als lezer
  geboeid en geprikkeld blijft en doet verlangen naar deel 2 !

 19. Gerda Bericht auteur

  Wat een spannend boek! Ik ben eigenlijk niet zo’n lezer, en zag een beetje
  op tegen de ‘dikke pil’, maar ik begon erin te lezen en vanaf de eerste
  bladzijde wordt je meegezogen. Ik had het dan ook na 2 dagen al uit en
  dacht; wanneer komt deel 2? Ik zag het als een film voor me door de leuke
  manier van schrijven. Mijn complimenten!

 20. Lilly Bericht auteur

  Ik heb ontzettend veel genoten van je boek Icea, het is prachtig, heb van het begin tot het einde in de vreemde wereld van Icea meegeleefd, het is prachtig geschreven en ik wilde het zo snel mogelijk uitlezen, en nu ik dat heb gedaan wil ik zo snel mogelijk weten hoe het verder gaat, is net of ik de dagelijkse portie Icea mis, hoop dat het vervolg er snel is, zal in ieder geval een van de eerste zijn die het in handen krijg !!!
  Dank je wel voor deze geweldige leeservaring,
  Lilly

 21. Ineke Bericht auteur

  Een heerlijk boek waar je supergoed je fantasie kan laten meespelen, het is
  fictief maar oh zo echt!!
  Zit met smart op het 2e deel te wachten. echt een aanrader om je heerlijk te
  ontspannen!!
  Ineke

 22. Anja Bericht auteur

  Wat een mooi en meeslepend boek. Ik heb het in mijn vakantie gelezen en je zit helemaal in het verhaal alsof je er zelf in meespeelt. Je vormt je een beeld van hoe het er in het leven van Icea uit zou zien. Wij waren in Italië in een plaatsje en het verhaal zou zich daar zomaar hebben af kunnen spelen. De schrijfster heeft het verhaal heel beeldend en boeiend geschreven. Ben heel erg benieuwd naar deel 2.

 23. Leentje Bericht auteur

  Ik heb nog nooit eerder met zoveel plezier een boek gelezen, anders lees ik
  altijd om het maar snel uit te hebben, maar nu heb ik er echt van genoten.
  Heb al zin in deel 2 !!!!

 24. José Bericht auteur

  Toen ik je altijd voorbij zag lopen met je hond in de Vierschaarstraat, vond
  ik je altijd al een bijzondere vrouw. En nu ik je boek gelezen heb bevestigt
  dat mijn vermoeden. Wat een schrijftalent! Het boek voelde bijna als
  thuiskomen voor mij en ik kan bijna niet wachten op het 2e deel.

 25. Cathy Bericht auteur

  Ik heb ontzettend genoten van je debuutroman en ik ben ontzettend benieuwd
  hoe het verder gaat met Icea en Aiden en hoe het gaat aflopen met de 2
  landen.
  Het boek leest ontzettend lekker weg, ik heb er 3 avonden over gedaan om het
  uit te lezen (wel lang he).
  Ik kon me zo in Icea inleven over het leven in een koud land wat nog kouder
  dan Nederland is, want ik wil ook eigenlijk naar een warm land verhuizen.

 26. Patricia Bericht auteur

  Wat een prachtig en meeslepend boek.
  Het pakt je helemaal, moeilijk om weg te leggen. Ik kijk uit naar deel 2.

 27. Anita Bericht auteur

  Echt heel mooi, van het begin tot het eind een boeiend verhaal.
  Als je het boek leest, is het alsof je zelf mee op reis gaat met Icea en
  haar avonturen mee beleeft, ik ben dan ook erg benieuwd naar het vervolg.
  Erg knap geschreven, geen moment saai, Ik hoop dat Els nog veel meer boeken
  gaat schrijven.

 28. Maria Bericht auteur

  Wat een prachtig boek! ik kon het haast niet wegleggen ! Zelfs mijn wekelijkse leesmap tijdschriften heb ik deze week niet gelezen !
  Ik zie Els bij Humberto Tan aan tafel zitten om zo in Late Night haar belevingen te vertellen…
  Els wordt een groot schrijfster en ik kijk uit naar het 2e deel.

 29. Yvonne Bericht auteur

  Dit is een prachtig boek! Het boeit van de eerste tot de laatste bladzijde….. Ik zit al klaar voor deel II…..!!!

 30. Anna Bericht auteur

  In dit jachtige bestaan waarin wij veel negatieve beelden en prikkels binnenkrijgen, is dit boek een prachtige wereld waarin je even kunt verdwijnen. Dit ondanks de actie en spanning die je steeds weer voortdrijft om meer te weten te komen.
  Een helend evenwicht in het boeiende verhaal geeft je de bevestiging dat het positieve altijd overwint.
  Ik voelde me opgenomen in een paradijselijk avontuur en wilde alsmaar verder lezen.
  Nu dus in spanning afwachten hoe het gaat aflopen in deel twee…

  Ten zeerste aanbevolen. Een bijzonder en welkom cadeau in deze haastige tijd!

 31. Ad Bericht auteur

  Vanaf de eerste bladzijde werd ik meegenomen in de reis van Icea en is het verhaal me blijven boeien.
  Zelfs zo dat ik me er soms toe moest dwingen om te stoppen met lezen en het boek even met rust te laten.
  Een eigentijds verhaal met spanning, een vleugje romantiek en diepgang.

  Het boek is zeker een aanrader om voor jezelf aan te schaffen of als cadeau aan iemand te doen.

  Ben nu al benieuwd naar het tweede deel !!

  Ad

 32. Miranda Bericht auteur

  Wat een pakkend verhaal! Ik ben in het boek begonnen en werd meteen meegesleept in het verhaal. Het was dan ook moeilijk om te stoppen, wilde het boek het liefst in 1 keer uitlezen. De schrijfster geeft een duidelijk beeld over de tijdzone waarin het verhaal zich afspeelt, de personages enz. Er zitten allerlei facetten in, spanning, humor, ontroering en wat romantiek!!!

  Chapeau voor de schrijfster….

 33. Diana Bericht auteur

  Icea is een prachtig geschreven verhaal wat je pakt en meeneemt naar een hele andere wereld. Vol avontuur, reizen, fantasy, spanning en romantiek. Van begin tot einde een heerlijk boek om te lezen! Helemaal top!

 34. Edith Bericht auteur

  De romantische avonturenroman Icea heb ik met veel interesse gelezen.
  Het is een boeiend geheel en neemt je mee naar een andere wereld.
  Zie belangstellend uit naar het tweede boek!

  Wat een fantasie en talent heeft deze sympathieke schrijfster.

Reacties zijn gesloten.